Новини
 
 
Навчання іноземним мовам онлайн
03.04.2020
Приймаємо замовлення на переклади, апостиль, переклади з нотаріальним засвідченням. e-mail: runa@mail.lviv.ua.   Офіс за адресою м. Львів,  вул. Валова, 3 працює:   з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 17:00.   Тел.: 067 382-00-85
Детальніше
 
 
CELTA COURSE in Lviv AGAIN !!!
01.05.2019
Раді повідомити Вам, що ми проводимо попередній  набір на курс, що може відбутися  з 1 липня – 26 липня 2019 року.
Детальніше
 
 
Продовжується набір!
26.11.2018
Детальніше
 
 
Всі новини
 

ISO 9001:2015






Замовити переклад online
 

Кваліфіковані вчителі матимуть більшу зарплату

 
01 грудня 2015
 

Держава буде вагомо піднімати заробітну плату тим учителям, хто дбає про рівень своєї кваліфікації.

 

Держава буде вагомо піднімати заробітну плату тим учителям, хто дбатиме про рівень своєї кваліфікації. Про це в інтерв’ю 5 каналу сказала голова парламентського Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

За її словами, при розробці законопроекту "Про освіту" було досягнуто компромісу, що сертифікація вчителів буде добровільною.

"Сертифікація учителів буде проводитися також з метою того, щоб ув’язати рівень заробітної плати з рівнем кваліфікації. Ми нажаль не можемо вагомо підняти зарплату всім вчителям, хоча вони цього потребують, бо рівень зарплати дуже низький", - зазначила Лілія Гриневич.

"Отже, якщо ці люди впевненні в собі, якщо вони знають, що відповідають усім кваліфікаційним критеріям, вони йдуть на таку сертифікацію добровільно. Вона буде складатися з двох частин. Одна частина це щось схоже на ЗНО для вчителя. Там будуть питання пов’язанні з психологією, методикою викладання, зі знанням власного предмета", - повідомила голова профільного парламентського комітету.

Друга частина сертифікації, за її словами, буде оцінювати роботу вчителя у школі за допомогою його колег, адміністрації школи та батьків.

Також Лілія Гриневич зазначила, що подібна практика сертифікації вчителів існує у провідних країнах, які мають хороші системи освіти.

"Тому в будь-якому випадку в законі має бути запропонований чіткий крок, який покаже, яким чином ми підвищуємо кваліфікацію вчителя, в цьому зацікавлене все суспільство, і яким чином ми достойно оплачуємо роботу цих кращих вчителів", - зазначає Гриневич.

За її словами, також дуже важливим питанням є надання вчителю права вибору місця підвищення кваліфікації.

"Учителі сьогодні не мають вибору для підвищення своєї кваліфікації. Вони змушені йти в інститути післядипломної освіти. Ми зараз хочемо диверсифікувати можливості для вчителів. Тобто вони самі обиратимуть куди йти підвищувати кваліфікацію", - сказала Лілія Гриневич.

Глава профільного парламентського комітету зазначила, що право здійснювати курси підвищення кваліфікації мають отримати громадські організації та вищі навчальні заклади.

 

(с) osvita.ua